Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já su asi už starej, ale co mi vadí, tak jsou narvaný kluby, na stojáka dejme temu, když teda je aspoň nějaká šatna, ale když se sedí (u stolu) a mají se narvat tři lidi na metr lavice, tak to je nějak za hranou. Krom toho asi zvukařům slábne sluch, neboť mi hlasitost ozvučení přijde čím dál horší a to je pro mě naprosto zásadní problém, nechráním si sluch, abych si ho nechal zdemolovat za dvě hodiny při 100dB.:-(

Na festu v Budapešti snad někdo hovořil o 1MW aparatuře, někdo o 100kW, každopádně i 150m od podia to rvalo uši jako čert.

Jinak ale mám samozřejmě raděj živáky, než studiovky.

0 0
možnosti

J60a39n 94H62o47s38e16k

15. 2. 2013 11:05

S clankem naprosto souhlasim. Jenom jeden dodatek k faktoru x. Mnohokrat se nam s kapelou stalo, ze se nas lidi ptali jestli bychom je neprotahli do klubu zadara. Podotykam, ze vstupne na nase koncerty se pohybuje nekde okolo stokoruny, coz mi prijde od poradatelu vzhledem k potrebe zaplatit klub, zvuk a nam neco na benzin naprosto odpovidajici. Polovina tech lidi pak do klubu neprijde. Jestli stravi vecer doma koukanim na filmy, to netusim. Ale skoro bych se vsadil, ze spis tu stokorunu utrati za jednu krabicku cigaret a maly pivo, coz je asi lepsi investice, nez se jit bavit na zivou muziku.  Podle me osobne je to normalni lenost, zhyckanost a rozezranost. Nehodlam nadavat a spis si o to vic vazim tech, kteri zvednou zadek a do klubu dorazi. Hodne stesti s Pankix a treba se nekde uvidime.

1 0
možnosti

Taky jsem to párkrát udělal, ale když pak člověk vidí ty davy, který jsou najednou s kapelou "děsní kámoši" bo si někde dali panáka na baru, tak mi to přijde trapný. Nemluvě o garážovkách, na který přijdou spíš jenom ti kámoši.

0 0
možnosti

Pěkný článek, bohužel pravdivý.

Osobně se považuji za celkem hudebně univerzálního člověk, i-když nejvíce tíhnu ke Ska, Reggae a v poslední době k různým hudebním mixům(balkánské rytmy, irský folk ve spojení s rockem a podobně).

Teprve nedávno jsem začal více navštěvovat a vyhledávat hudební akce, co se odehrávají na Ostravské klubové scéně a přijde mi, že neexistuje jeden pořádný server(ani časopis, že), kde zjistit jaké akce a koncerty se právě odehrávají.

Pravda, je tady Bandzone.cz, Facebook, případně kulturní oddíl stránek města, ale je to zbytečně složité a dost často jsou informace zkreslené(kupříkladu na Bandzone se ne-málokdy stane, že je uvedeno špatné datum, nebo naprosto chybí jakékoliv informace).

Rovněž samotné kluby jsou dost často na poskytování informací skoupí.

Škoda. A další jobovkou je pak nadávání mladší generace na kvalitu české hudební scény, přičemž samy se přitom nepokusí najít jiné alternativy, než to co do nich cpou média. ;-(

0 0
možnosti

Já bych přidal faktor úpadku hudební vnímavosti. Co tím myslím?

To, že v mladých lidech neustále klesá požadavek na melodičnost, pestrost, náročnost a líbivost hudby, čím dál víc konzumentů se přiklání k bezduchému a primitivnímu kolovrátku elektronických bicích (nebo jejich alternativy vyluzované per huba) a jakési basové linky. Ostatní nástroje nejsou zapotřebí, místo zpěvu skřeky a rychlá kadence vulgárních slov. To jsme to dopracovali...

Generace vyznávající harmonii, melodii, chytré aranže, technická sóla atd. stárne a ubývá.

1 0
možnosti

Z tohohle ale viním zejména média. Protože ta nejvíc ovlivňují spotřebitele.

1 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2910x
Spisovatel a aktivní člen kapely PANKIX.

www.facebook.com/marekmuller

https://maramuller.cz/

Můj blog byl původně o životě muzikanta z klubové kapely, jenž měl za cíl trochu přiblížit, co muzikanti z menších kapel také zažívají a řeší. Lidé o tom nemají běžně moc povědomí. V roce 2023 jsem blog rozšířil o své zkušenosti s psaním beletrie.

Seznam rubrik