Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Blahopreju, ze se vam povedlo prostrednicvim OSY mi ukrast nejake ty menize, ktere jsem musel zaplatit jako vypalne za to, ze jsem si koupil prazdna CD na fotky a videa sve rodiny.

9 0
možnosti

Většina lidí je jako já, tj. nahrává tam stáhnuté filmy a písničky. Kdo na tom silně prodělává jsou firmy, kde jsou média využita skutečně z 99,9 % k pracovním datům.

1 0
možnosti
ŘV

Aha, takže podstatou sdělení je, že autor blogu je rád, že mu OSA ze svého lupu také něco přihrála. To asi není nic překvapivého. Je dost lidí, kterým peníze nikdy nesmrdí a na jejich původ nehledí.

11 0
možnosti
JN

J45a88n 59N91o23v33á35k

26. 3. 2013 12:48

Takže to prakticky vypadá, že se k OSA může přihlásit každý "umělec", i když by si jeho dílo nikdo nekoupil a bude vyplácen z poplatků za prázdná média apod.?

8 0
možnosti

Je to klasický problém nečernobílého světa. Máte X úhlů pohledů, každý subjekt má svůj. Máte x protilehlých principů (např. právo mít zaplaceno za své dílo versus právo na férové zacházení), z nichž každý je zásadní a měl by ve slušné společnosti platit. V reálném světě jsou tyto konflitky neslučitelné, tudíž se vytvoří kompromis který moc nevyhovuje nikomu, ale zavře tlamu těch kdo by mohli příliš tlačit.

V reálném světě mohou být zcela protilehlé názory správné. Je správný názor, že OSA jsou vyžírkové a že by měli rychle skončit. Ale je také pravda, že OSA je potřebná organizace, která umělcům nahrazuje část zisků kterou ztratí kopírováním jejich děl. Hnus, co?;-)

0 3
možnosti

Umělci si vydělají na koncertech, prodejem cd/dvd, poplatků z rozhlasů, televizí ... to by snad stačilo.

0 0
možnosti

čili hlásíte, že hrajete na svých koncertech jen vlastní skladby? Tak jen vyčkejte, jak si vás špicl z OSY na koncertě natočí, a hned vám to zkrouhnou;-D

0 0
možnosti
Foto

Osobně si hudbu a filmy kupuji a jako autor zastupovaný OSA, mám podobně pozitivní zkušenosti s profesionálním přístupem jejich zaměstnanců. Totéž platí i o agentuře Dilia, která rovněž zastupuje má práva, a to za za literární činnost. Tedy děkuji za hezký článek a ať to autorovi článku hezky hraje :-)

1 6
možnosti

Tady není diskuse o hráse, slušnosti a jednání zaměstnanců firmy OSA. Tady je diskuse o okrádání občanů touto organizací. Proč se neštíte pobírat peníze z mých vypalovaných fotografí na OSOu zpoplatněná prázdná media?

2 0
možnosti
TK

Polovina článku je o tom, jak se k vám neobvykle mile a ochotně chovají. Ale to je snad jasné, když jim přinášíte peníze. ;-D

Tedy přesněji řečeno naše peníze. :-/

Až si koupíme HDD, DVD, či paměťovou kartu s výpalným pro vás a OSU, tak si na vás vzpomeneme.:-/

9 1
možnosti
VP

Mám pocit, že pan autor nechápe zásadní problém - že OSA hájí práva pouze jedné skupiny lidí, zatímco kasíruje všechny. Uvedu příklad: Pracuje-li člověk například jako architekt, tak musí platit za prázdná média ose - HDD, DVD či CD na kterých má vlastní hlavou vytvořené věci, za tiskárnu, kde si opět tiskne plody vlastního úsilí a co OSA? Jeho díla nijak nechrání..jak by se tvářili hudebníci, kdyby k nim přišla ČKAIT (Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků) a chtěla je kasírovat stejným způsobem, jakým to dělá OSA?

12 1
možnosti
JC

Nikdy jsem si neztáhl film nebo hudbu, přesto platím OSA příspěvek při každém zakoupení CD nebo DVD a to i čistých (na kterých si ukládám vlastní texty) a také při každém zakoupení kopírky, tiskárny, a možná i papíru. Doufám jen, že když si koupim tužku tak to výpalné OSA neplatím, ale jistý si tím nejsem. Je tohle podle vás fér?

3 0
možnosti
HK

Nikdy jste si na CD nevypálil jiné CD (byť jen proto, abyste třeba v autě nevozil originál)?

Náhradní odměny jsou za to, že Vám zákon umožňuje vytvářet si kopii díla (z legálního zdroje) pro vlastní potřeby. Je to kompromisní systém a k dokonalosti má daleko, ale úplně nesmyslný není.

0 4
možnosti
HP

Tak já vám tedy děkuji, že jsem vám poplatky za rádio mohl zaplatit váš umělecký koníček.

3 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2910x
Spisovatel a aktivní člen kapely PANKIX.

www.facebook.com/marekmuller

https://maramuller.cz/

Můj blog byl původně o životě muzikanta z klubové kapely, jenž měl za cíl trochu přiblížit, co muzikanti z menších kapel také zažívají a řeší. Lidé o tom nemají běžně moc povědomí. V roce 2023 jsem blog rozšířil o své zkušenosti s psaním beletrie.

Seznam rubrik