Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Asi jste nepochopil, proč lidé nemají Osu rádi. Nikdo jí přece nemá za zlé, že platí hudebníkům. Je v pořádku, že jste dostali zaplaceno - nikdo nezpochybňuje, že na to máte nárok.

Jde ovšem o to, ODKUD ty peníze pocházejí a JAK je Osa vybírá. Pokud vám to je jedno (nebo vás to přestalo zajímat v okamžiku, kdy vám přišly peníze na účet), je to čistě vaše věc a věc vašeho svědomí. Schválně se ale podívejte na výroční zprávu Osy - na složení příjmů, na to, kolik tomuto *občanskému sdružení* zůstane za nehty... Je hodně důvodů, proč Osou opovrhovat, a vámi uvedené argumenty bohužel vůbec nevyvrací ani jeden z nich.

12 0
možnosti
JG

J16i14ř10í 27G58i60e27s26l

26. 3. 2013 8:06

Bohužel vás musím zklamat, ale tímto svým blogovým příspěvkem většinu lidí opravdu nepřesvědčíte. Já osobně vás ani vaši kapelu neznám, neposlouchám a nikdy poslouchat nebudu. Takže netuším, proč byste měli být "dotováni" (byť nepřímo) lidmi jako já, kteří o vaši hudbu absolutně nemají zájem a pouze si např. kupují prázdná CD, aby zálohovali svoje vlastní data.

Asi založím organizaci, která bude vybírat poplatky za to, že na hudebních nástrojích, které si vy hudebníci kupujete a využíváte, se hrají autorsky chráněné skladby. Co vy na to? R^

17 0
možnosti
RK

Já měl za to, že ty peníze dostali skutečně za svou hudbu. Pokud ne, tak je to špatně.

1 0
možnosti
RK

Proti tomuhle pochopitelně nic nemám. To je smysl OSY. Jenže oni jsou ještě dál. Autorské poplatky za učinkování dětí na školní besídce, platbu za prázdné CD, DVD, HDD a atd. Doopravdy nevidím důvod, proč bych někomu měl platit za to, že sem si dovolil vyfotit svou vlastní rodinu na dovolené. Platíme za rozhlas, ale běda když ten rozhlas slyší i kolega v práci, který ho platí rovněž. Zase oplatky. Totéž se týká řidičů autobusů. Rv

9 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2910x
Spisovatel a aktivní člen kapely PANKIX.

www.facebook.com/marekmuller

https://maramuller.cz/

Můj blog byl původně o životě muzikanta z klubové kapely, jenž měl za cíl trochu přiblížit, co muzikanti z menších kapel také zažívají a řeší. Lidé o tom nemají běžně moc povědomí. V roce 2023 jsem blog rozšířil o své zkušenosti s psaním beletrie.

Seznam rubrik