Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

29. 3. 2013 17:01

Co je sakra radikalniho na tom, ze ze mne dela OSA apriori zlodeje, kdyz chce poplatek za prazdne medium?

1 0
možnosti

Představte si, že v autě nemám ani přehrávač, takže si nic nepřehrávám.

0 0
možnosti
Foto

prostě si vás koupila mafie...zbytek je zbytečnej čmoud kolem;-D:-P

4 3
možnosti
Foto

Ochrana duševního vlastnictví je jistý druh vyvlastňování majetku jiných lidí.  Ochranu si zaslouží jen vzácné zdroje a tím duševní vlastnictví není.

3 2
možnosti

P91e35t24r 28S95k68á23c79e85l

28. 3. 2013 22:02

Pokud podle Vás duševní vlastnictví zdruhovělo, je to tragédie. Potom nezbývá, než abyste dal Parlamentu podnět k nahrazení autorského zákona. Navrhl řešení tak, aby obě strany byly spokojeny. Jak autoři, tak uživatelé. Potom se snad změní i mezinárodní dohody o autorském právu, platné od r.1883. Např. podle nich víte, kolik se nám ze světa sypalo jen za jednu píseň "Škoda lásky"? Čímž nechci hájit efektivitu a efektivnost OSy. S novou generací v politice přijdou nové, lepší zákony. A bude líp.R^

1 0
možnosti

OSA je organizace, která nepřináší nic dobrého a pouze se snaží zakonzervovat stav. Bohudík čím více dochází k rozvoji internetu a technologíí, kdy je pirátění snadnější a umělci i vydavatelství jsou přinucena přejít na jiný model, nebo se smířit s pirátstvým. 

Proč je to dobře? Díky těmto tlakům vznikají služby jako je Steam, iTunes, kde si uživatel za rozumné částky koupí autorské dílo a má k němu přistup libovolně ze svého účtu. 

OSA a vydavatelství tedy se snaží udržet stav, který pro ně byl výhodný, a velice ziskový. To že byl ziskový přes míru a vyplací se riziko u černého trhu, to je dáno pouze neschopností reagovat na novou situaci. 

Vám jako autorovi bych doporucil vyzkouset jaké částky získate, pokud nabídnete svoji hudbu právě na iTunes, nebo podobných zdrojích. Otázka je zda si na to troufnete.

3 0
možnosti

Myslím, že první tři odstavce článku, pardon, totálního blábolu, jsou docela pravdivé. Tam kdyby jste skončil, tak jsem ochoten vám v něčem věřit. Vše ostatní je ovšem nebetyčná hloupost a politická agitka pro Plešatou zpěvačku.

3 2
možnosti

Ty vole ja nevim, co ta OSA a jeji zastanci hroti. Driv se kopirovalo na kotoucakach(meli jsme doma i nahranyho Vinetua nebo Mrazika z TV), pak na kazetach, pak na videokazetach a nikdo nedrzkoval. Najednou je to kriminalita. Schopny hudebnik se umi prodat primo lidem na koncerte. Chcete se zivit hudbou..toz se predvedte jaci jste borci. Kdyz budete skupinou jednoho hitu, ktery dva tydny bude v radiu, tezko se tim muzete zivit. A ani OSA vam nepomuze. Takovi Iron Maiden vyprodavaji haly i v nasi zemi. Dokonce Kabati jsou na koncertech velmi uspesni. Dneska breci vyhradne Vondrackova, Janda a spol., svadi se to na vypalovani, stahovani atd. jenze malokdo z nich si uvedomuje, ze byli uspesni zejmena diky tomu, ze se sem zvenku nic moc nedostalo a diky tomu, ze tenkrat byla jina doba. Poslouchal se jiny typ hudby. Kamarad se snazil za totace propasovat Sepulturu a musel ji pritahnout na kazete pod jinym obalem, aby to vypadalo, ze to jsou nejake jugoslavske mistni lidove kapely. Kurna...ten byl za borce aspon dva mesice!

3 2
možnosti

29. 3. 2013 17:03

Proboha, on si nekdo vypaluje Vondrackovou?!?

1 1
možnosti

Moc nechápu smysl tohoto blogu. To jste se nám přišel vysmát, že u vás končí naše peníze?

6 1
možnosti

Jestli to dobře chápu, tak vy jste měl stejný negativní názor na OSA a ten jste změnil jen proto že vám vyplatili 17 tisíc korun? Takže když nemáte rád komunisty ale ti vám zaplatí třeba třicet litrů tak je začnete všude hájit? Nebo jak to mám teda chápat???

13 2
možnosti

Chpejte to ve smyslu "Koho chleba jis, toho pisen zpivej"

4 1
možnosti

Takto dopadl vynikající český muzikan Jiří  Hradec, když ho osolila OSa    http://www.jirihradec.cz/

0 1
možnosti

P53e77t36r 68H52á70l24a

26. 3. 2013 15:51

Bohužel ty stránky jsou neuvěřitelně zmatečné...

2 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2910x
Spisovatel a aktivní člen kapely PANKIX.

www.facebook.com/marekmuller

https://maramuller.cz/

Můj blog byl původně o životě muzikanta z klubové kapely, jenž měl za cíl trochu přiblížit, co muzikanti z menších kapel také zažívají a řeší. Lidé o tom nemají běžně moc povědomí. V roce 2023 jsem blog rozšířil o své zkušenosti s psaním beletrie.

Seznam rubrik